MAN TGX PerformanceLine Edition wordt parade-paard van Euro Mex

MAN TGX PerformanceLine Edition wordt parade-paard van Euro Mex

Onze klant, de firma Euro Mex met hoofdzetel op BruCargo en roots te Nossegem, zette onlangs een MAN TGX 18.640 4x2 LLS PerformanceLine Edition in dienst.

Het vlaggenschip van de MAN TGX-serie met 640 pk werd vorig jaar in september op de IAA in Hannover in een beperkte oplage van 100 stuks gepresenteerd.
Op de IAA kocht Dhr. Marc Smets, zaakvoerder van Euro Mex Plus Smets zulk voertuig en rustte het meer dan compleet uit. Het werd verder afgewerkt in onze werkplaats en het eindresultaat mag echt wel gezien worden. Een juweeltje!

Euro Mex legt zich vooral toe op geconditioneerd vervoer en op dedicated transport of GDP (Good Distribution Practice), zowel op korte als lange afstand. “Wij doen geen groupage”, zegt zaakvoerder Marc Smets. “We vervoeren uitsluitend volledige ladingen – groot of klein - voor één klant. De meeste van onze opdrachten zijn koeltransporten voor de farmaceutische industrie. Onze klanten verwachten goed opgeleide chauffeurs die de vereiste kwalificaties hebben.”
Marc Smets rijdt zelf ook nog en dat doet hij vanaf nu met de MAN TGX PerformanceLine Edition. Die heeft met de MAN D38-motor van 640 pk (471 kW) en een koppel van 3.000 Nm bij 900 toeren per minuut heel wat power. “Waar andere vrachtwagens tegen 60 kilometer naar boven rijden, doe je dat met deze MAN TGX 640 met 90 kilometer per uur”, zegt Smets. “Hij schakelt ook heel goed. Het is echt een plezier om er mee te rijden. Bovendien valt het verbruik goed mee. Dat schommelt rond de 28 liter terwijl de motor met slechts 2.000 kilometer op de teller toch nog erg jong is.”

Geen detail werd vergeten in de afwerking van de Performance Line: MAN SteelBlue Metaallak, Blauwe accenten in het interieur, gaande van blauwe stiksels in het lederen interieur, over een leeuwmotief dat in reliëf op de hoofdsteun is aangebracht, net als een blauwe omtrek aan de onderkant van het bovenste bed. Ook de veiligheidsgordels en de binnenzijde van de afschermende gordijnen zijn blauw van kleur. Op het dashboard valt het inlegwerk van donkerblauw geborsteld aluminium op.

Deze MAN TGX 640 is dan ook het paradepaard van Euro Mex, een paradepaard dat zorgt voor de uitstraling van het bedrijf. Het bedrijf kende de laatste jaren een sterke groei en heeft ondertussen 35 voertuigen de baan op.

Alle MAN's zijn gekocht met een onderhoudscontract bij Garage Wauters uit Leefdaal. “Een schitterende garage”, aldus Dhr. Smets. “Een familiebedrijf dat nog echt meeleeft met de klant. Je kan op elk moment bellen en ieder probleem wordt er onmiddellijk opgelost. Bij Wauters ben je geen nummer maar een mens.”

Deel dit artikel